Σόιμπλε: «Η Γερμανία δεν θα καθυστερήσει την τραπεζική ενοποίηση στην Ευρωζώνη»

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Γερμανία δεν θέλει να καθυστερήσει την τραπεζική ενοποίηση στην Ευρωζώνη, ωστόσο η συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές συνθήκες είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κεντρικού σώματος για την εξυγίανση των τραπεζών. Δίνοντας συνάντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, τόνισε πως οι τρέχουσες ευρωπαϊκές συνθήκες δεν δίνουν νομική βάση σε ένα ευρωπαϊκό όργανο να παρεμβαίνει στους εθνικούς προϋπολογισμούς, και για αυτό ένα δίκτυο εθνικών εποπτικών αρχών θα πρέπει να είναι επικεφαλής για την λύση των τραπεζών της Ευρωζώνης που έχουν καταρρεύσει, όσο οι συνθήκες δεν τροποποιούνται.

Η ΕΕ επιδιώκει να δημιουργήσει μια τραπεζική ένωση εντός της Ευρωζώνης με στόχο να διασπάσει τον ενδεχομένως αποσταθεροποιητικό δεσμό μεταξύ προβληματικών τραπεζών της Ευρωζώνης και των κυβερνήσεών τους.

«Μπορούμε μόνο να δράσουμε σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο. Πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μας είναι τόσο πειστικά που θα πετύχουμε μια λύση που είναι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών και του γερμανικού συντάγματος», σημείωσε ο Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα