Σόιμπλε: Αιτία των οικονομικών προβλημάτων η επεκτατική νομισματική πολιτική

«Η επεκτατική νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική αποτελεί την αιτία και όχι τη λύση των οικονομικών προβλημάτων», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ιδέα σύμφωνα

με την οποία η οικονομική αδυναμία απαιτεί μία επεκτατική νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, ο Σόιμπλε είπε ότι δεν είναι πεπεισμένος γι΄ αυτό, σημειώνοντας ότι είναι της άποψης πως αυτή η προσέγγιση δεν αποτελεί λύση, αλλά μάλλον είναι η αιτία των προβλημάτων.

Όσον αφορά στον Ντράγκι, είχε αναφέρει ότι η τράπεζα θα αποφασίσει στις αρχές του έτους, εάν θα αναλάβει περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει την προσήλωση της κεντρικής τράπεζας στην στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης, υποστηρίζοντας την ιδέα της έκδοσης χρήματος για την αγορά τίτλων, όπως κρατικά ομόλογα, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι η εναντίωση της γερμανικής και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν θα αποτρέψει την ΕΚΤ από τη δέσμευσή της αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα