Σκύλος Χανιά – κακοποίηση: Οργή στην Κρήτη για τον 55χρονο πατέρα

Σκύλος Χανιά – κακοποίηση: Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη και η τοπική κοινότητα των Κουνουπιδιανών Χανίων όπου και διαπράχθηκε η ασύλληπτη κτηνωδία με άντρα να κρεμάει σκύλο και να του κόβει τα γεννητικά όργανα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, υπεύθυνος για τη θηριωδία είναι ένας 55χρονος κάτοικος της περιοχής ο οποίος προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της ΕΡΤ ο 55χρονος είναι πατέρας τριών παιδιών ενώ η γυναίκα του κυοφορεί δίδυμα. Στα social media κυκλοφορούν φωτογραφίες του άντρα που φέρεται να κακοποίησε τον σκύλο ενώ πολλοί χρήστες αυτών αναφέρουν ότι είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ.

Ο άντρας που είδε το σκυλί περνώντας από το σημείο ονομάζεται Reinhold, είναι ξένος στον τόπο αλλά γνώριμος στο Καταφύγιο Αδέσποτων της Σούδας με την επωνυμία «The Souda Shelter Project» όπου εργάζεται ως εθελοντής. Στην περιοχή βρίσκεται τυχαία εκείνη την ώρα, για μια επίσκεψη σε κάποιους φίλους. Από τα ουρλιαχτά του ζώου καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει (καθόλου) καλά, βάζει το κεφάλι του πάνω από τον φράχτη κι έρχεται αντιμέτωπος με το φρικτό θέαμα. Αρχίζει να ουρλιάζει και ο ίδιος, λέγοντας στον βασανιστή να ξεδέσει τον σκύλο και να τον πάνε αμέσως στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Τον τραβάει μάλιστα και φωτογραφίες επισημαίνοντάς του πως αν δεν φύγουν για τον γιατρό μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα θα τις καταθέσει στην αστυνομία.

Ο Γερμανός τουρίστας που είδε πρώτος το σκυλίΕυτυχώς για το άτυχο ζώο, υπήρξε άμεση κινητοποίηση με τον κτηνίατρο Κωστή Τερζάκη να δίνει αγώνα και να καταφέρνει να σώσει τη ζωή του άτυχου πλάσματος.

Όπως αναφέρουν φιλοζωικές οργανώσεις στο Facebook, ο σκύλος αφού χειρουργήθηκε από τον κτηνίατρο Κωστή Τερζάκη διανυκτέρευσε στο ιατρείο και έχει διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο ενώ αναζητείται προσωρινό μέρος για να φιλοξενηθεί. Μάλιστα όπως αναφέρεται σήμερα είναι πολύ ενεργητικός και πολύ φιλικός με τους ανθρώπους παρά την βάναυση κακοποίηση που υπέστη. Το άτυχο πλάσμα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από περαστικό που άκουσε τα σπαρακτικά ουρλιαχτά του με τον Κωστή Τερζάκη να αναλαμβάνει να τον φροντίσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως αναφέρουν μέλη φιλοζωικής, όταν ρωτήθηκε για το τι χρεώνει για το χειρουργείο, ο ίδιος απάντησε “τίποτα”.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Κωστής Τερζάκης έχει γεμίσει το προφίλ του στο Facebook με φωτογραφίες του στις οποίες ποζάρει δίπλα σε ζώα, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο την ανιδιοτελή του αγάπη για αυτά.

Julkaissut Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection Tiistaina 6. lokakuuta 2020

Δεν έμεινε αμέτοχος και πήγε στο ιατρείο τον σκύλο

Το άτυχο ζώο βρήκε κρεμασμένο ένας περαστικός ο οποίος άκουσε τα ουρλιαχτά. Στη συνέχεια το μετέφερε σε κοντινό κτηνιατρείο. Για το περιστατικό ενημέρωσε την Αστυνομία η οποία και αναζητά τον άγνωστο που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Ευτυχώς για το άτυχο πλάσμα, ο περαστικός που τον βρήκε σε αυτή την άθλια κατάσταση ήξερε τι έκανε. Και αυτό γιατί σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις στη φιλοζωική οργάνωση “The Souda Shelter Project”, ο Reinhold, όπως ονομάζεται είναι εθελοντής στο Σχέδιο Καταφυγίου της Σούδας. “Είναι άνθρωπος της ευημερίας των ζώων που ζει και αναπνέει την ευημερία των ζώων. Είδε τη θηριωδία και δεν στάθηκε ήσυχος. Δεν προστάτευσε τον εαυτό του”, αναφέρει η σχετική ανάρτηση, στην οποία υπάρχει και φωτογραφία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα