Σκυλιά – φωτιά Λουτράκι: Συγκλονιστική η μαρτυρία κατοίκου

«Όλοι φώναζαν “φύγετε, φύγετε”. Έφυγα όπως είμαι, δεν πήρα τίποτα, την τσάντα μου, τα χαρτιά μου, τα λεφτά μου τίποτα». Μια κάτοικος του οικισμού Ειρήνη στο Λουτράκι περιγράφει τα όσα συνέβησαν, λίγο πριν το σπίτι της παραδοθεί στις φλόγες. Ο οικισμός υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά από την πυρκαγιά. Κάηκαν 15 σπίτια, εκ των οποίων τα περισσότερα πρώτες κατοικίες. Η κάτοικος ανέφερε ότι τη στιγμή που η πυρκαγιά είχε κυκλώσει το σπίτι, δεν υπήρχαν εναέρια μέσα, ούτε επίγειες δυνάμεις, μόνο εθελοντές.

Το σπίτι της, που ήταν και η πρώτη της κατοικία κάηκε. Πλέον, έμειναν μόνο

οι κολώνες. «Φύγαμε τελευταία στιγμή, ενώ έρχονταν οι φλόγες. Πήραμε μόνο τα δύο μας σκυλάκια. Εγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά τα παιδιά μου με τραβάγανε και με βάλανε με το ζόρι στο αυτοκίνητο», περιγράφει. «Είναι η ζωή μου» λέει η γυναίκα για το σπίτι που κάηκε, καθώς έκανε κόπο για να το φτιάξει και πληρώνει όλους τους φόρους που της αναλογούν. Στην περιοχή μένει από το 1980. Ωστόσο η ίδια χρειάζεται βοήθεια, καθώς το μόνο της εισόδημα είναι μια σύνταξη χηρείας, ύψους 420 ευρώ.

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή

«Οριοθετημένη και ελεγχόμενη είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, η φωτιά που εκδηλώθηκε αρχικά την περασμένη Δευτέρα στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης. Όσον αφορά τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά, ο κ. Βυτινιώτης τόνισε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα άλλα μισά δασικές εκτάσεις».

Σχετικά με τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, σημείωσε πως «σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές». «Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και στα δίκτυα υποδομών, δηλαδή στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση», πρόσθεσε. Επίσης, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης «υπάρχουν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, διότι οι αυξημένες θερμοκρασίες, λόγω της φωτιάς, έχουν προκαλέσει ζημιές στην άσφαλτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα