Σκληρή μάχη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δίνουν τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων που εκλέγονται, ενώ, με ενσωμάτωση κοντά στο 40%, τέσσερις υποψήφιοι, σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δίνουν σκληρή μάχη για την εκλογή τους.

Ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλειδώσει την εκλογή τους οι πέντε από τους έξι υποψηφίους ευρωβουλευτές. Πρόκειται για τους Μανώλη Γλέζο που σαρώνει και πλησιάζει τους

200.000 σταυρούς, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Γιώργο Κατρούγκαλο. Μάχη για την τελευταία εκλόγιμη θέση δίνουν οι Κώστας Χρυσόγονος και Νίκος Χουντής. Ο πρώτος προηγείται με 62.383 ψήφους, ωστόσο ο νυν ευρωβουλευτής είναι αρκετά κοντά, με 61.747 ψήφους και η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που υπολοίπονται είναι και τα περισσότερα.

Ξεκαθαρισμένα είναι τα πράγματα στη ΝΔ, όπου εκλέγονται πέντε ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Μάλιστα, η κα Βόζενμπεργκ έχει πάρει κεφάλι τις τελευταίες ώρες και προηγείται με 1.800 ψήφους της Μ.Σπυράκη.

Κλειδωμένη είναι η εκλογή για τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Ελευθέριο Συναδινό, Λάμπρο Φουντούλη και Γιώργο Επιτήδειο.

Την εκλογή τους φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει και οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, Παντελής Καψής και Εύα Καϊλή. Μάλιστα, ο κ. Καψής πέρασε την κα Καϊλή, που ήταν πρώτη, με 44.061 ψήφους, έναντι 43.465. Στην τρίτη, μη εκλόγιμη θέση, βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, που υπολείπεται με περίπου 1.900 σταυρούς.

Στο Ποτάμι, πρώτος με μεγάλη διαφορά είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης και ακολουθεί ο Μιλτιάδης Κύρκος, ο οποίος προηγείται με πάνω από 1.100 ψήφους του Βασίλη Δοσούλα, ο οποίος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν εκλέγεται.

Σίγγουρη είναι η εκλογή των δύο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, Κωνσταντίνου Παπαδάκη και Σωτήρη Ζαριανόπουλου που προηγούνται με πολύ μεγάλη διαφορά.

Το μεγάλο ντέρμπι σημειώνεται στους ΑΝΕΛ, που εκλέγουν έναν ευρωβουλευτή, καθώς οι κ.κ. Γιώργος Ρωμανιάς και Νότης Μαριάς δίνουν σκληρή μάχη για την εκλογή. Με ενσωμάτωση σχεδόν 40%, ο κ. Ρωμανιάς προηγείται με 162 σταυρούς, καθώς λαμβάνει 16.369 ψήφους και ακολουθεί ο κ. Μαριάς με 16.207 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα