Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαφθορά

Σφοδρή αναμένεται να είναι η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στη Βουλή για ζητήματα δικαιοσύνης και διαφθοράς.

Η αντεπίθεση Τσίπρα

Χθες το πρωί αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, η κυβερνητικά τακτική που θα ακολουθηθεί. Θα υπάρξουν «πυρά» με συγκεκριμένες αναφορές σε ονόματα για τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πρόθεση

του Μεγάρου Μαξίμου είναι να στριμώξει στη γωνία τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας τη ΝΔ του… Αντώνη Σαμαρά.

Πιθανή θεωρείται η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στις καταγγελίες που έκανε ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, μέσω επιστολής του, στη Φώφη Γεννηματά και στην οποία καταγγέλλει σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κ. Βγενόπουλο.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τις λίστες Λαγκάρντ – Μπόργιανς επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του ήταν η πρώτη που επιχειρεί να αξιοποιήσει το περιεχόμενό τους.

Ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμάται πως θα μιλήσει και «σχέση» της ΝΔ με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιασμού Τάκη Μαυρίκο και Τάκη Μουσσά, επικαλούμενος τιμολόγια που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η στάση της ΝΔ

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, όλα δείχνουν, πως είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν σε υψηλούς τόνους στις αιτιάσεις του κ.Τσίπρα. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παίξει «φουλ επίθεση» αναφερόμενος σε κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ενώ θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε… αντιπερισπασμό.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να βάλει στη κουβέντα και τα θέματα που αφορούν την οικονομία και το προσφυγικό θεωρώντας ότι ο κ.Τσίπρας έχει αποτύχει στη διαχείρισή τους ως πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «στοχεύσει» τον κ.Παπαγγελόπουλο κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία ενώ θα δώσεις και απαντήσεις στα περί πληρωμών στους φερόμενους ως εκβιαστές από το κόμμα της Συγγρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα