Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την οικονομία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των εσόδων. Η σύγκρουση αποτυπώνει και την απόλυτη πόλωση που κυριαρχεί αυτή τη χρονική συγκυρία στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εσόδων. Και αυτό γιατί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του δημοσιονομικού «κόφτη» απομακρύνεται,

σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση

«Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται», επισήμανε ο επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου και τόνισε ότι όσοι δεν διαθέτουν δικό τους πολιτικό σχέδιο και ποντάρουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης «τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

Σε ανακοίνωση του το Μαξίμου τονίζει ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις «ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και στη σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας», σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Επισημάνθηκε, επίσης, η υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατομμύρια ευρώ για τον μήνα που πέρασε και κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το πρώτο εννεάμηνο του έτους.
Τι απάντηση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε ασχολίαστη την ανακοίνωση.

«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, τον φόρο που ο πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα καταργήσει», επισήμανε το Μοσχάτο και συνέχισε:
«Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η πολυπόθητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

«Αντεπίθεση» του Μεγάρου Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την οποία έθεσε, εκ νέου, το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς γι` αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή», υπογράμμισε στη νέα του ανακοίνωση το Μαξίμου.

Το άρθρο Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την οικονομία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα