Σκηνές αστυνομικής ταινίας στη Θεσπρωτία

Αρχικά προσποιήθηκε ότι ακινητοποιεί το ύποπτο όχημα για τον έλεγχο που κάλεσαν οι αστυνομικοί. Όταν όμως αυτοί πλησίασαν, είδαν να ξετυλίγονται μπροστά τους σκηνές αστυνομικής ταινίας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο Αλβανός οδηγός πάτησε ξαφνικά δυνατά το γκάζι, άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, οι αστυνομικοί έφυγαν δεξιά αριστερά για να αποφύγουν ατύχημα και ο αλλοδαπός ξεκίνησε την κούρσα της διαφυγής με συνεπιβάτιδα Ελληνίδα, που ήταν και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου. Ακολούθησε περιπετειώδης καταδίωξη από τους αστυνομικούς, που ήταν βέβαιοι πια ότι το φορτίο του οχήματος

που θέλησαν να ελέγξουν ήταν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Η καταδίωξη σταμάτησε και ο οδηγός παραδόθηκε μόνο όταν λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει, έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε διαχωριστικές μπάρες του δρόμου με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Τότε οι αστυνομικοί βρήκαν ότι το ζευγάρι είχε παραλάβει και μετέφερε πάνω από 32,5 κιλά κάνναβης.  Ηταν μία ακόμη, από τις πολλές, επιχειρήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, που έχουν αποφέρει συνολικά από τις αρχές του χρόνου 335 κιλά κάνναβης, στα χέρια των Αρχών. Για την τωρινή υπόθεση, σύμφωνα με την ενημέρωση, συνελήφθη το ζευγάρι, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση, κατοχή ναρκωτικών και απείθεια.

Ο εντοπισμός του ΙΧΕ

«Ειδικότερα», αναφέρουν οι αστυνομικοί  «στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων της παραπάνω υπηρεσίας για την αποτροπή της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της κατηγορούμενης, στο οποίο επέβαινε η ίδια ως συνοδηγός, με οδηγό τον αλλοδαπό. Αξιολογώντας το όχημα ως ύποπτο μεταφοράς ναρκωτικών, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το ελέγξουν και ενώ ο οδηγός προσποιήθηκε αρχικά ότι συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών, στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, το οποίο τελικά ακινητοποιήθηκε μετά από λίγο, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του και προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα της οδού. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ κατά τον έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν 2 σάκοι με 32 δέματα, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 32 κιλών και 574 γραμμαρίων. Ακόμη, κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα». Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν φθάσει εκεί  από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό την παραλαβή, μεταφορά και  διακίνηση των ναρκωτικών στην εγχώρια αγορά. Το εκτιμώμενο όφελος, κατά την Αστυνομία,  από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών, ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 81.435 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το ζητούμενο τώρα είναι να ταυτοποιηθούν τα μέλη του καρτέλ που παρέδωσαν την προαναφερόμενη ποσότητα στο ζευγάρι για να την διακινήσει σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα