Σκέψεις Τσίπρα για κυβέρνηση Εθνικού σκοπού

Κρίσιμες ώρες περνά η χώρα μας στην προσπάθεια αποτροπής της οικονομικής κατάρρευσης και την ίδια στιγμή η ρήξη στο μεγαλύτερο από τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δείχνει να βαθαίνει και να μην υπάρχει σημείο επαφής και ίσως επιστροφής, κάτι που θα κριθεί στην ψηφοφορία που θα γίνει κοντά στις 20 Αυγούστου για την έγκριση του 3ου πακέτου οικονομικής στήριξης της χώρας, δηλαδή του νέου τριετούς μνημονίου.

Στο

πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μελετά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η χώρα πρέπει να έχει σταθερότητα και όχι αστάθεια και κλυδωνισμούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης Εθνικού σκοπού, η οποία θα φέρει σταθερότητα στη χώρα για το διάστημα εκτέλεσης του μνημονίου, δηλαδή των 3,5 ετών που μένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές, με στόχο η χώρα να βγει από τα μνημόνια και να μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται αυτή την ώρα στη χώρα, ενώ θα προχωρήσει ουσιαστικά και το ξεκαθάρισμα μέσα στο κόμμα με τους υποστηρικτές της δραχμής και τους διαφωνούντες με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού φέρεται να μελετά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, στο γεύμα που παρέθεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στα σχέδιά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρωθυπουργός είπε ότι βασικό του μέλημα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας έως τις 18 Αυγούστου και εν συνεχεία η προώθηση των επόμενων αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων. Ανέφερε δε ότι χωρίς συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει βάση για τη διεξαγωγή εκλογών τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου γίνουν οι όποιες συζητήσεις σε κομματικά όργανα, το βήμα που θα πρέπει να αναμένεται είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με επικεφαλής πιθανότατα τον Αλ.Τσίπρα, με διευρυμένη όμως πολιτική νομιμοποίηση και στήριξη από τη Βουλή και με συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων, χωρίς κομματική ιδιότητα.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα