Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Premier League

Γιατρός ντόπαρε πάνω από 150 αθλητές ανάμεσα στους οποίους και ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Λέστερ!

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η έγκυρη αγγλική εφημερίδα «Sunday Times» σε ρεπορτάζ στο οποίο ο ίδιος ο γιατρός Μαρκ Μπόναρ ομολογεί σε βίντεο ότι χορήγησε σε περισσότερους από 150 αθλητές ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής τους.

Ο 38χρονος γιατρός φέρεται να χρέωνε χιλιάδες λίρες τους επιφανείς πελάτες του για να τους χορηγήσει ουσίες όπως ερυθροποιητίνη, διάφορα στεροειδή και αυξητική ορμόνη, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως έδινε τις ουσίες

αυτές για ιατρικούς λόγους κι όχι για να βελτιώσει την απόδοσή τους.

Έρευνα διέταξε η βρετανική κυβέρνηση

Η αποκάλυψη της εφημερίδας προκάλεσε την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης που διέταξε στην υπηρεσία αντιντόπινγκ της Αγγλίας (UKAD) να προβεί σε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Όσοι εκ των αθλητών (που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα) προσεγγίστηκαν από τους Times για σχόλιο αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό ή διέψευσαν τους ισχυρισμούς του γιατρού.

Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Άρσεναλ και Τσέλσι

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για το σκάνδαλο ντόπινγκ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο πιο γνωστό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεθνώς, την Premier League.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιρικές ομάδες Άρσεναλ και Τσέλσι πήραν θέση για το δημοσίευμα.

Σε ανακοίνωση τους οι «κανονιέρηδες» αναφέρουν:
«Η Άρσεναλ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη για τη δημοσίευση αυτών των λανθασμένων ισχυρισμών που δεν έχουν βάση. Οι Sunday Times γνωρίζουν πως αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση και παρ’ όλα αυτά τις δημοσίευσε. Ο σύλλογός μας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ευθύνες του απέναντι στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Υπακούμε αυστηρά σε όλες τις οδηγίες από την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ».

Το κλαμπ του Λονδίνου της Τσέλσι αναφέρει σε δική του ανακοίνωση:

«Οι ισχυρισμοί των Sunday Times που μας αφορούν είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι. Η Τσέλσι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου γιατρού και δεν έχει γνώση ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο κάποιος ποδοσφαιριστής μας. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη χρήση τέτοιων ουσιών στον αθλητισμό και είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με όλους τους κανονισμούς αντιντόπινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι υποβάλλονται τακτικά και λεπτομερώς σε εξετάσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα