Σήμερα αποφασίζει η ΠΝΟ για τη 48ωρη απεργία

Έληξε χθες αργά το απόγευμα η συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και των υπουργών Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πάντως, το κλίμα στη συνάντηση δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό, ενώ όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς «είμαστε πολύ μακριά από αυτά που ζητάμε».

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα μελετήσει τις παραχωρήσεις που έγιναν χθες από την κυβέρνηση

και τις οποίες επέδωσε γραπτώς αργότερα η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην 48ωρη απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η υπουργός Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κυβέρνηση προχώρησε χθες σε τρεις σημαντικές παραχωρήσεις προς τους ναυτικούς

Τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ, η οποία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια την Πέμπτη, και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Πάντως όσον αφορά στο θέμα του Οίκου Ναύτου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που ήταν παρών στη συνάντηση, ξεκαθάρισε πως η «ρύθμιση έγινε και δεν αλλάζει».

Στον ίδιο τόνο και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου».

Από τη δική του μεριά, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς τόνισε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα πρέπει να αποσύρει τη διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ». Αναφορικά με τα άλλα θέματα που θέτουν οι ναυτεργάτες, ο κ. Χαλάς δήλωσε ότι «θα πρέπει να είναι τέτοια η θέση της κυβέρνησης, που να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των εργαζομένων ναυτικών».

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εάν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα αποφασίσει την αναστολή της 48ωρης απεργίας, η οποία έχει εξαγγελθεί για τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα