Σήκωσε το γάντι και απάντησε ο Γ. Σγουρός

Για «μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, που με πρόσχημα το “καλό μας” θέλει να επιβάλει τη “μη λύση” του προβλήματος» μιλάει ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σήμερα Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου.

Η «μάχη» των δύο πλευρών έχει ενταθεί με αφορμή τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί την Αττική.

«Κατηγορούν εμένα για παράκαμψη της νομιμότητας και με “απειλούν” με προσφυγή στη Δικαιοσύνη,

όταν οι ίδιοι αντέδρασαν λυσσαλέα, μόλις προσέφυγα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να βρω μια νόμιμη και δικαστικά ελεγμένη διαδικασία για το πρόβλημα με τα ασυμβασιοποίητα που υπήρχε ένα χρόνο πριν αναλάβω καθήκοντα στον ΕΔΣΝΑ. Οι αυτόκλητοι “προστάτες” του Δημοσίου Συμφέροντος ένα χρόνο πριν, που ο εργολάβος δούλευε χωρίς σύμβαση, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα….

Όταν εγώ πήγα τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο πριν την υπογράψω, με κατηγόρησαν ότι παραχωρώ τα σκουπίδια στους ιδιώτες. Ο φαρισαϊσμός στο μεγαλείο του. Όντως οι μάσκες έπεσαν…» σημειώνει σε έντονο ύφος ο κ. Σγουρός.

Σε ότι αφορά τα περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ο Περιφερειάρχης απαντά: «θα ήμουν ευτυχής, αν η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορούσε να καταμερίσει και να αποδώσει ακριβοδίκαια τις ευθύνες σε όλους όσοι είχαν εμπλοκή με τη διαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία 30 χρόνια, και το ποιοι ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο, τα χρέη και το πραγματικό κόστος που επιβαρύνθηκαν οι πολίτες της Αττικής.

Η κακοπροαίρετη και υποκινούμενη κριτική από ανθρώπους που ήταν ενσωματωμένοι στο σύστημα 30 χρόνια και είναι συνυπεύθυνοι για την αποτυχία του, αφού σαμποτάριζαν την όποια λύση, έχει και τα όρια της.

Εγώ δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, μπορούν να αποδείξουν αυτοί ότι είναι άγγελοι που νοιάζονται μόνο για το Δημόσιο συμφέρον; Και αν είναι άγγελοι, γιατί φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο και τα χρέη»;

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο κ. Σγουρός αναφέρεται και στην παραίτηση του στον πρωθυπουργό: «Η παραίτησή μου τέθηκε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, επειδή και ο ορισμός μου ως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ έγινε με νομοθετική επιλογή από την Εκτελεστική Εξουσία και τη Βουλή με το νόμο του Καλλικράτη. Αν θέλουν, ας αλλάξουν το νόμο λοιπόν…»

Keywords
Τυχαία Θέματα