Σήκωσαν θησαυρό ενός εκατομμυρίου ευρώ από σπίτι χήρας εφοπλιστή

Ολόκληρο θησαυρό, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, από χρυσά κοσμήματα με διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια και μετρητά σήκωσαν από τη νεοκλασική κατοικία χήρας εφοπλιστή, άγνωστοι διαρρήκτες. Η 60χρονη έλλειψε για λίγες μέρες σε ταξίδι στο εξωτερικό και οι «χρυσοδάκτυλοι», καλά πληροφορημένοι, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν. Μπήκαν στη νεοκλασική κατοικία του κέντρου με κλειδιά πασπαρτού και με τον κωδικό που βρήκαν μέσα στο σπίτι άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ψάχνουν τους κλέφτες «θησαυρού», μέσα από τη νεοκλασική κατοικία χήρας εφοπλιστή, όσο εκείνη έλειπε

σε ταξίδι στο εξωτερικό. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, στο κέντρο της Αθήνας, διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν ανοίξει την κεντρική πόρτα με κλειδί πασπαρτού και είχαν βρεθεί στο εσωτερικό. Ερευνώντας για το τι είχαν πάρει, η ιδιοκτήτρια διαπίστωσε ότι έλειπαν μετρητά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ! Επρόκειτο όπως δήλωσε στην Αστυνομία για ποσό άνω των 20.000 ευρώ σε μετρητά και πλήθος χρυσών κοσμημάτων, με διαμάντια, ρουμπίνια και σμαράγδια, αλλά  και τέσσερα πανάκριβα ρολόγια, αγορασμένα από  από πασίγνωστους διεθνείς οίκους.

Η χήρα του εφοπλιστή, καθώς ο σύζυγος έχει φύγει από τη ζωή, κατάθεσε ότι είχε αναχωρήσει από το σπίτι στις 4 Ιανουαρίου και ότι επέστρεψε σ αυτό από χώρα του εξωτερικού στις 10 του ίδιου μήνα. Μπαίνοντας τη νεοκλασική κατοικία, αρχικά δεν αντελήφθη το πάρα μικρό, καθώς δεν παρατήρησε καμία αναστάτωση. Μπαίνοντας όμως και στο δωμάτιό της, κατάλαβε ότι άγνωστοι το είχαν «επισκεφθεί» όσο έλειπε. Είδε ότι το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοιχτό και από αυτό έλειπαν ακριβώς 22.000 ευρώ και όπως προαναφέρθηκε, χρυσά κοσμήματα με διαμάντια, ρουμπίνια και σμαράγδια και τα τέσσερα πανάκριβα, «επώνυμα»  ρολόγια.

 Άνοιξαν κανονικά το χρηματοκιβώτιο

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι εισβολείς είχαν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της κρεβατοκάμαρας, χωρίς παραβίαση, σαν να γνώριζαν τον κωδικό. Πράγματι, τον γνώριζαν. ΄Όπως αποκάλυψε το θύμα της διάρρηξης, τον είχε γράψει σε ένα χαρτάκι το οποίο είχε ξεχαστεί πάνω στο κομοδίνο! Δεν είχαν τίποτε περισσότερο οι διαρρήκτες να κάνουν από το να τον διαβάσουν και να προχωρήσουν στην αφαίρεση του θησαυρού. Η 60χρονη γυναίκα είπε ακόμη  ότι τα κλοπιμαία ήταν κληρονομιά από τον εκλιπόντα σύζυγό της και πλην της μεγάλης εμπορικής τους αξίας, για την ίδια είχαν  ανεκτίμητη  συναισθηματική αξία για το πρόσωπο από το οποίο προέρχονταν.

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, προσπαθούν πέρα από άλλα στοιχεία να καταλάβουν ποιοι ήταν αυτοί που γνώριζαν την πολυήμερη απουσία της γυναίκας και έδρασαν στο διάστημα, που ήταν βέβαιοι ότι απουσίαζε. Στην κατοικία έφθασαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να σαρώσουν τον χώρο για να βρουν αποτυπώματα η γενετικά υλικά, που θα τους βοηθήσουν να φθάσουν στους «χρυσοδάκτυλους» διαρρήκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήκωσαν,sikosan