Σίγουρο για τους Γερμανούς ένα 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τον προβληματισμό των Γερμανών να στέκεται στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πακέτο βοήθειας πριν την καταβολή κι άλλων χρημάτων, Έλληνες και Γερμανοί πολιτικοί έχουν ήδη βάσιμες υποψίες για ένα τέταρτο πρόγραμμα.

Σχεδόν σίγουροι εμφανίζονται οι βουλευτές της Γερμανίας για ένα ακόμα μνημόνιο που θα «κατασπαράξει» την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Φόλκερ Κάουντερ λέει χαρακτηριστικά στην Bild «Η καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ υποσχεθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει». Κάνει μάλιστα σαφές πως χωρίς το Ταμείο δεν θα υπάρξει οικονομική βοήθεια, κάτι που γνωρίζει καλά ο υπουργός Οικονομικών.

Στην Bild του Σαββάτου ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου Πέτερ Ραμσάουερ, τονίζει πως δεν έχει καμία αμφιβολία για το τέταρτο μνημόνιο στην Ελλάδα. Στο ίδιο σκληρό μήκος κύματος, κινείται και ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, που αναφέρει πως το 2018 η χώρα μας θα είναι απόλυτα εξαρτημένη από πακέτα διάσωσης. Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ και Πέτερ Ραμσάουερ, είναι ένα αυστηρό δίδυμο που είχε ταχθεί κατά του τρίτου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, με τον πρώτο να καταψηφίζει όλα τα ελληνικά προγράμματα.

Και οι Έλληνες πολιτικοί όμως, δεν απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο, κάθε άλλο μάλιστα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης , μιλώντας στον Γερμανικό Τύπο, δηλώνει πως μετά το 2017 η δημόσια οικονομία θα καταρρεύσει και το τέταρτο μνημόνιο θα μοιάζει μοναδική λύση.

Το άρθρο Σίγουρο για τους Γερμανούς ένα 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα