Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία με 36 νεκρούς

Σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς πραγματοποίησαν στη Συρία αεροπλάνα της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας και είναι υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 36 άτομα, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι ανάμεσά τους ήταν και 10 παιδιά.

«Τουλάχιστον 36 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 10 παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Ρωσίας και της συριακής

κυβέρνησης σε διάφορες τοποθεσίες στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Πρόκειται για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό στην περιοχή, από την αρχή της εξέγερσης το 2011″, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Όπως αναφέρεται οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο συνοικίες της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ και πόλεις όπως η Μαγιαντίνε και η Μπουκαμάλ, ενώ έγιναν επιθέσεις και σε τρεις πετρελαιοπηγές, ανέφερε η οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα