Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ για τις προκλητικές δηλώσεις Πετρόφ

«Μεταξύ του επικίνδυνου και του γελοίου», χαρακτήρισε το «πνεύμα» των δηλώσεων του Τοντόρ Πετρόφ, προέδρου του αποκαλούμενου Παγκόσμιου «Μακεδονικού» Κογκρέσου ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Ο ίδιος, εξέχον στέλεχος του διεθνούς μηχανισμού προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που έχει στήσει το καθεστώς Γκρούεφσκι, αναμηρυκάζει τα γνωστά ψεύδη, στα οποία εξακολουθούν να επιμένουν οι Σκοπιανοί όλα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, όπως φάνηκε και κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «τέτοιου είδους απόψεις μπορούν να δημιουργούν εντυπώσεις σε κράτη χωρίς σωστή πληροφόρηση και για το λόγο αυτό οι δραστηριότητες του αποκαλούμενου Παγκόσμιου ‘’Μακεδονικού’’ Κογκρέσου πρέπει να παρακολουθούνται στενότερα για να ακυρώνεται στην πράξη κάθε απόπειρα παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινής γνώμης».

Υπενθυμίζεται, πως ο Τοντόρ Πετρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η «Χρυσή Αυγή αποτελεί την καρδιά της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «χωρίς το ναζιστοφασισμό, η Ελλάδα δεν θα υπήρχε ως κράτος».

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις, έκανε λόγο για «γενοκτονία σε βάρος των Μακεδόνων, η οποία ξεκίνησε από τους Βαλκανικούς πολέμους και φτάνει μέχρι σήμερα». Υποστήριξε επίσης ότι το «πείραμα» της Ελλάδας είναι κοντά στο «τέλος» και προέβλεψε ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος.

Κατηγόρησε μάλιστα τις Βρυξέλλες ότι «δίνουν 2 δις το χρόνο στην Ελλάδα για να καταστρέφει τα μακεδονικά μνημεία», για να καταλήξει προειδοποιώντας, ότι «εάν η Αθήνα δεν αναγνωρίσει το όνομα της ΠΓΔΜ , η Ελλάδα θα χάσει τα σημερινά της σύνορα».

Keywords
Τυχαία Θέματα