Σεμινάριο τεχνικής στην υποκριτική με την Rafika Chawishe

Μια σημαντική νέα καλλιτέχνης, σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου και του σινεμά, στα Αναλόγια του Εθνικού Θεάτρου. Ραφίκα Σαουίς. Κρατείστε το όνομα. Ελληνοαγγλίδα. Σύριος ο πατέρας, Ελληνίδα η μάνα. Συμμετέχει στα Αναλόγια του Εθνικού Θεάτρου, που ξεκινούν αύριο. Ερμηνεύει την «Μακρινή Άγνωστη Χώρα» του Σταμάτη Πολενάκη, που σκηνοθετεί η Σίσσυ Παπαθανασίου (το Σάββατο στην Αίθουσα Τελετών). Αν και ακομα πολυ νεα, έχει ήδη χτίσει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Πατώντας σταθερά με το ένα πόδι στο θέατρο

και το άλλο στο σινεμά. Απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, της Φιλοσοφικής Αθηνών και της RADA (Royal Academy of Dramatic Art) σκηνοθέτησε και έπαιξε σε παραστάσεις που έκαναν αίσθηση στο Λονδίνο (όπως «Το γράμμα της Μήδειας» με κείμενα του Οβιδίου και Λατίνων ποιητών). Στις Κάννες ήταν υποψήφια για ταινίες μικρού μήκους της. Και ειναι συνιδρύτρια  του χώρου Beton 7.

 (http://tospirto.net/theater/news/7799)

 Η Rafika Chawishe ήταν, επίσης, μέλος της ομάδας του Πίτερ Μπρουκ για 3 χρόνια έως το 2010 και έχει συνεργαστεί με τον Μπρους Μέγιερς. Σαν σκηνοθέτις έχει ανεβάσει θεατρικά έργα στο Λονδίνο και στην Αμερική. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και έχει σκηνοθετήσει τη Ρένη Πιττακή, τη Φένια Παπαδόδημα και τον Δημήτρη Λάλο. Έχει διδάξει στο Λονδίνο σε συνεργασία με τη RADA  (τη Βασιλική Ακαδημία Λονδίνου).  Ακόμα στο Παρίσι, στην Καλιφόρνια και στην Ελλάδα, στο θέατρο "Θησείο" του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Έχει, επίσης, φέρει στην Ελλάδα για σεμινάρια και εκπαιδευτική συνεργασία  την, αγγλίδα ηθοποιό, Φιόνα Σω. Πρόσφατα σκηνοθέτησε δυο ταινίες μικρού μήκους. Στη μια, σκηνοθέτησε τους ηθοποιούς Δημητρέ Λάλο, Στεφανία Γουλιώτη και Πέρη Μιχαηλίδη και στη δεύτερη σκηνοθέτησε τον Γιώργο Συμεωνίδη, την Άννα Γεωργίου και τον ηθοποιό της ΜΝΟΥΣΚΙΝ Ηλιο Σαυλι. Τώρα ανεβάζει τις «Τρεις αδελφές» του Τσέχωφ στο BETON 7. Συμμετέχει, επίσης σε διεθνή casting και έχει φέρει στην Ελλάδα casting director για την ταινία του Τέρενς Μαλικ, στην οποία έλαβαν μέρος πολλού διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί.

 

Σεμινάριο

Μέθοδοι - Λεξιλόγιο -Ασκήσεις. Ένα corpus δουλειάς το οποίο μπορεί ο ηθοποιός να εμπιστεύεται και να χρησιμοποιεί και στο θέατρο και στον κινηματόγραφο και στην τηλεόραση. Με την τεχνική αναπτύσσεις τα όρια σου και γίνεσαι εύστοχος και δημιουργικός.

Οι τεχνικές που θα διδαχτούν είναι από τη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (RADA), και από την Μεθοδολογία του Actors Studio, δηλαδή Meisner, Stella Adler, Ivana Chubbuck, Larry Moss.

 

Με σεβασμό στην οικονομική κρίση, η τιμή έιναι απλώς τυπική.  50 ευρώ για 6 μέρες  4 με 5 ώρες την ημέρα.

Δυο τμήματα: ένα πρωινό και ένα απογευματινό

Ημερομηνίες:

 18-23, 26-30  Δεκεμβρίου και 4  και 5- 10 Ιανουαρίου.

Επιλογή βάση βιογραφικού και συνέντευξης. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Επικοινωνία :[email protected]

beton7.com

210 75 12 625 ( υπεύθυνη: Κατερίνα Τζιλίρα)

Keywords
Τυχαία Θέματα