Σεισμός τώρα Αλβανία: Η στιγμή διάσωσης ενός παιδιού μέσα από τα συντρίμμια – Νεκρή η γιαγιά του

Σεισμός τώρα Αλβανία: Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Αλβανία μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Από τον σεισμό κτίρια κατέρρευσαν με αποτέλεσμα άνθρωποι να εγκλωβιστούν και διασώστες να σπεύδουν να τους ανασύρουν κάτω από τα συντρίμμια. Η κάμερα του Report TV αποτύπωσε τη στιγμή διάσωσης ενός μικρού παιδιού, μετά τον ισχυρό σεισμό. Στο βίντεο παρουσιάζεται καρέ καρέ η διάσωση του μικρού παιδιού στην πόλη Thumana, στην οποία κατέρρευσαν τρεις πολυκατοικίες.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στο μικρό αγόρι κάτω από τα συντρίμμια βρισκόταν

η γιαγιά του, η οποία έχασε τη ζωή της.

Όπως μεταδίδουν αλβανικά μέσα, ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών που πήδησε από το σπίτι του στην Κούρμπιν για να σωθεί, διευκρίνισε το υπουργείο. Ένας ακόμη πέθανε καθώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για τέταρτο θύμα. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κατάγματα καθώς μέσα στον πανικό τους την ώρα του ισχυρού σεισμού, πήδηξαν από κτίρια για να σωθούν.

Σεισμός τώρα Αλβανία: Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Σεισμός τώρα Αλβανία: Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή από την ώρα του ισχυρού σεισμού ο οποίος δυστυχώς «στοίχισε ανθρώπινες ζωές» στην Αλβανία, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Απευθύνοντας έκκληση στον λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι καταβάλλεται ανθρώπινη προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές στο Δυρράχιο και στο χωριό Thumane, τις δύο περιοχές που έχουν πληγεί πιο βαριά.

Goditja e fuqishme e tërmetit ka krijuar pasoja të rënda dhe fatkeqësisht kemi jetë të humburaTë gjitha strukturat e shtetit janë në këmbë qysh në momentet e para pas goditjes. Punohet intensivisht për të shpëtuar çdo jetë të mundshme në disa pika fatale në Durrës e Thumanë

Edi Rama (@ediramaal) November 26, 2019

Eshtë një moment dramatik ku sidoqoftë duhet të ruajmë me çdo kusht qetësinë,të qëndrojmë pranë njëri-tjetrit e ta përballojmë këtë goditje SE BASHKUNe do të bëjmë gjithçka kemi në dorë dhe me miqtë e mëdhenj në krah do ta kalojmë edhe këtë situatë#Kurajo #Durim #Solidaritet

Edi Rama (@ediramaal) November 26, 2019

Σεισμός τώρα Αλβανία: «Ταρακουνήθηκαν» τα Βαλκάνια

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους εκτιμήθηκε από το EMSC ότι ήταν 5,3 βαθμών.Ακόμη ένας ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε πριν από λίγο κτίρια στα Τίρανα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο κύριος σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, ως το Σαράγεβο της Βοσνίας (σε απόσταση 400 χλμ.) και το Νόβι Σαντ της Σερβίας (700 χλμ.), σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και μηνύματα που αναρτήθηκαν από χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια περιοχή έπληξε σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών την 21η Σεπτεμβρίου, που είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και κατέστρεψε ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας «εικοσαετίας ως τριακονταετίας» στη χώρα.

After #earthquakes in #Durres #Albania pic.twitter.com/glWHQjOvC0

— Klaudja Karabolli (@KKarabolli) November 26, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα