Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε πριν από λίγη ώρα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Μετεωρολογικού Πρακτορείου της χώρας του «ανατέλλοντος Ηλίου» , το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6,8 Ρίχτερ, ενώ η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, αναφέρει ως μέγεθος τους 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην πόλη Ναγκάνο, στο κεντρικό

τμήμα της Ιαπωνίας, 180 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Τόκιο. Το εστιακό του βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε μόλις 10 χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ματαίωση των δρομολογίων σε ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση τσουνάμι.

Η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας κάνει λόγο για υλικές ζημιές σε σπίτια, ενώ ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες που έχουν προκύψει για τραυματίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), που εκμεταλλεύεται έναν πυρηνικό σταθμό, σε κοντινή απόσταση, στο Κασιουαζάκι- Καρίουα στη γειτονική περιφέρεια Νιιγκάτα, διεξάγονται έλεγχοι όμως οι 7 αντιδραστήρες του σταθμού βρίσκονται εκτός λειτουργίας και μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα