Σε υψηλούς τόνους η κόντρα ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΕΣΔΝΑ

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) κα του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με αφορμή τη χρήση οχήματος ιδιωτικής εταιρείας από υπάλληλο του Συνδέσμου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό ζητά να μάθει «ο υπάλληλος του Συνδέσμου Ζ.Γ. του κλάδου Τ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού που είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Λογιστηρίου και Ελέγχου που εδρεύει και το αντικείμενο της εργασίας του είναι στην οδό Άντερσεν 8, βάσει ποιας

απόφασης και συμβατικής υποχρέωσης του έχει παραχωρηθεί το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας (ΙΡΕ-2714) μάρκας SUZUKI».

Ο ΕΔΣΝΑ απαντά: «όλα τα οχήματα που έχουν παραχωρηθεί στον πρώην ΕΣΔΚΝΑ και νυν ΕΔΣΝΑ από ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους, είτε του Συνδέσμου, είτε της πρώην κρατικής Περιφέρειας, στους οποίους έχουν δοθεί για υπηρεσιακές ανάγκες με υπηρεσιακά έγγραφα και αποφάσεις. Κανένας Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Αττικής δεν χρησιμοποιεί όχημα εργολάβου. Οι υπάλληλοι που χρησιμοποιούν τα οχήματα δεν είναι μέλη κανενός «κονκλάβιο» όπως κατά φαντασίαν και προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων, επικαλείται στις ανακοινώσεις της η ΠΟΕ ΟΤΑ. Όσοι υπάλληλοι για διάφορους λόγους δεν έχουν πλέον υπηρεσιακή σχέση με τον ΕΔΣΝΑ (π.χ. έχουν τεθεί σε αργία), τα έχουν επιστρέψει».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απάντηση και επανήλθε: «Ούτε λέξη για την… ταμπακέρα από τον λαλίστατο Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννη Σγουρό. Εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, αλλά αυτή ήταν γενικόλογη και άνευ ουσίας», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Γιατί δεν μας λέει ο κ. Σγουρός με ποια απόφαση και συμβατική υποχρέωση έχει παραχωρηθεί στον εν λόγω υπάλληλο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. το υπ’ αριθμ. ΙΡΕ-2714 όχημα μάρκας SUZUKI;» διερωτάται το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Κλείνοντας η Ομοσπονδία αναφερόμενη σε προσωπικό τόνο στον κ. Σγουρό σημειώνει: «Όπως καλύπτετε τώρα αυτούς που κάνουν χρήση οχημάτων ιδιωτικής εταιρείας, εκδίδοντας μάλιστα ανακοινώσεις με ψεύδη και λάσπη σε βάρος της Ομοσπονδίας, έτσι κάνατε και στην περίπτωση του «υπόδικου» υπαλλήλου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για χάρη του οποίου παραπλανούσατε ακόμη και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ γνωρίζατε πώς βρίσκεται αντιμέτωπος με το… μισό Ποινικό Κώδικα. Η αλήθεια και η «πολιτική απάτη» αποκαλύφθηκε και ο Βασιλιάς αποδείχθηκε… γυμνός.

Κύριε Γιάννη Σγουρέ αν κάποιος οφείλει να ζητήσει συγνώμη αυτός είστε εσείς και όχι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και αργά ή γρήγορα θα φανεί και στη περίπτωση της χρήσης των οχημάτων ιδιωτικής εταιρείας από συνεργάτες σας ποιος ματαιοπονεί…».

Δείτε εδώ το χρονικό της κόντρας

Keywords
Τυχαία Θέματα