Σε «συναγερμό» ο Ασπρόπυργος λόγω του τοξικού νέφους

Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον Ασπρόπυργο, λόγω του τοξικού νέφους που έχει προκληθεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ασπροπύργου.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας συστήνει διακοπή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Επιπλέον συστήνεται άτομα αυξημένου κινδύνου που αντιμετωπίζουν αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά

καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών, ότι θα πρέπει να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και την σωματική άσκηση.

Αντίστοιχα πολίτες με προβλήματα άσθματος θα χρειαστεί να κάνουν συχνότερες εισπνοές φαρμάκου. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Εξάλλου, χθες το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. Οι αρχές αναζητούν τον 46χρονο πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

Ως πλημμελή κρίθηκαν και τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας του εργοστασίου ανακύκλωσης, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρμόδιων αρχών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων τρία υδροφόρα οχήματα και προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας συμμετέχουν από νωρίς το πρωί στη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα