Σε προεκλογικός «μαραθώνιο» ο Ομπάμα

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δυο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για την αμερικανική προεδρία, δεν αφήνει ούτε λεπτό να πάει χαμένο από την προεκλογική του εκστρατεία.

Χθες ο Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφτηκε τέσσερις πολιτείες σε έναν προεκλογικό μαραθώνιο, ξεκινώντας από την Αϊόβα, στη συνέχεια μετέβη στο Ντένβερ, την Καλιφόρνια και τέλος το Λάς Βέγκας.

«Θα μείνουμε άγρυπνοι όλη τη νύχτα» είπε σε ομιλία του στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους του στην Αϊόβα.

Σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί τη Φλόριντα,

τη Βιρτζίνια και το Οχάιο, καθώς επίσης και το Σικάγο, όπου είναι εγγεγραμμένος, προκειμένου να ψηφίσει – αν και δυο βδομάδες νωρίτερα, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

 «Ο πρόεδρος θα είναι επί ποδός τις επόμενες δύο ημέρες, για να επισκεφτεί όσες περισσότερες πολιτείες είναι δυνατόν. Κάθε τηλεφώνημα του σε ψηφοφόρους μπορεί να κάνει στο τέλος τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές όπου οι δύο ψηφοφόροι μάχονται στήθος με στήθος» δήλωσε εκπρόσωπος του Ομπάμα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, επισκέφθηκε μόνο τρεις πολιτείες, τη Νεβάδα, την Αϊόβα και το Οχάιο.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται του Μπαράκ Ομπαμα, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, (47% και 46% αντιστοίχως), γεγονός που φαίνεται να έχει αναπτερώσει το ηθικό του.

«η προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα ολισθαίνει και συρρικνώνεται. Ο πρόεδρος φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει ένα τρόπο να βοηθήσει τις αμερικανικές οικογένειες. Η δικιά μας εκστρατεία είναι ένα αναπτυσσόμενο κίνημα που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι θα δημιουργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την αμερικανική οικογένεια, για κάθε οικογένεια σε αυτή τη μεγαλοπρεπή χώρα. Συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη και περισσότερη ενέργεια» είπε σε ομιλία του στο Ρίνο της Νεβάδα ο Ρόμνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα