Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός Τσάβες

Καλυμμένο με τη σημαία της Βενεζουέλας έφτασε στη στρατιωτική ακαδημία στο Καράκας το φέρετρο του Ούγκο Τσάβες, το οποίο τοποθετήθηκε για λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι, όπου θα τελεστεί η κηδεία του την Παρασκευή.

Το φέρετρο με τη σωρό του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του, τα μέλη της κυβέρνησης και απλούς «Τσαβίστας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες

της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρό τους, ο οποίος έχασε τη πολύχρονη μάχη του με τον καρκίνο.

Την Παρασκευή η κηδεία Τσάβες

Η κηδεία του Ούγκο Τσάβες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, παρουσία πολλών αρχηγών ξένων κρατών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το μέρος που θα ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την κηδεία του.

Στο Καράκας έχουν φτάσει ήδη ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, άλλος ένας στενότατος πολιτικός και προσωπικός του φίλος, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

Στη Βενεζουέλα έχει κηρυχτεί εθνικό πένθος επτά ημερών.

Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σταυροδρόμι, μετά το χαμό του ηγέτη της, Ούγκο Τσάβες. Τα ηνία περνούν πλέον στον 50χρονο Νικολά Μαντούρο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πιστό συνεργάτη του Τσάβες.

Ο Μαντούρο τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνος για ένα μεγάλο κομμάτι της ασκούμενης πολιτικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Ελίας Τζάουα, η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές μέσα σε τριάντα μέρες.

Το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης ηγείται ο Ενρίκε Καπρίλες Ραντόσκι που είχε χάσει με 11 μονάδες διαφορά στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Διεθνείς πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αυτή η κατάσταση είναι στέρεα εδραιωμένη και η εικόνα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα