Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας της επίθεσης της ΧΑ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου έπεσαν νεκροί δύο ακόμη νεαροί.

Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο τραυματίας έφερε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή

υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

Κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών έγινε στον 29χρονο σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα με ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η κατάσταση του 29χρονου παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Μέλη της Χρυσής Αυγής οι νεκροί στο Ν. Ηράκλειο

Μαφιόζικο χτύπημα έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, με δυο άτομα ηλικίας 20-23ετών, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να πέφτουν νεκρά από πυρά δραστών, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Εν συνεχεία, οι ένοπλοι δράστες διέφυγαν και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Το έγκλημα έλαβε χώρα μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, και οι νεαροί ήταν υποστηρικτές ενεργά μέλη της Χ.Α. τα γραφεία της οποίας βρίσκονται σε πολυσύχναστο δρόμο του Ηρακλείου, που ήταν γεμάτος από κόσμο εκείνη τη στιγμή, και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από τους αδίστακτους δράστες.

Στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, και όχι αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, κλίνουν πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές, κάνοντας λόγο για «πολύ οργανωμένο χτύπημα» που οδήγησε στο θάνατο δυο νεαρά άτομα, ηλικίας 20 και 23 ετών, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι δολοφόνοι πυροβόλησαν πολλές φορές, αφού στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμός Star, o εκπρόσωπος τη Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι οι νεκροί -20 και 23 ετών- ήταν μέλη του κόμματος.

Έκανε λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση, λέγοντας ότι ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας κατέβηκε και πυροβόλησε τα θύματα από πολύ μικρή απόσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα