Σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών η Βουλή (photos)

Έξω από τη Βουλή παραμένουν χιλιάδες διαδηλωτές όπου έχουν συγκεντρωθεί μετά την κατάληξη της πορείας της ΓΣΕΕ, ενώ είχε προηγηθεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ επίσης στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό

νομοσχέδιο.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια παραμένουν κλειστοί.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε το παρών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:

«Πριν 130 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο και οι συνεχιστές τους στη συνέχεια έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση. Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, στη μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη, αυτή τη δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο».

Διαμαρτυρία και από ένστολους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και ένστολοι έξω από τη Βουλή.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας και παρατάχθηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και παρατάχθηκαν απέναντι στους συναδέλφους τους που διαδηλώνουν…
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος δήλωσε:
«Είμαστε εδώ να μας βλέπουν, ότι υπάρχουμε και δεν είμαστε αριθμοί. Παλεύουμε για όλους. Αυτό το ασφαλιστικό δεν θα περάσει στην πράξη. Μπορεί να το ψηφίσουν αλλά δεν θα περάσει».

Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα

Συγκέντρωση προγραμματίζεται και στις 6 το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει τις συντάξεις.

Νέα κινητοποίηση διοργανώνει το απόγευμα στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ, με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός.

Keywords
Τυχαία Θέματα