Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Οργισμένη είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Αφορμή η καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 14 περίπου ετών του αρχηγού της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για «υποκίνησης βίας» κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα το 2014.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο η είδηση της καταδίκης του Λόπες αποτέλεσε αφορμή για πανηγυρισμούς, ενώ την απελευθέρωσή του ζητά εκτός από την αντιπολίτευση και η αμερικάνικη

πρεσβεία στη χώρα. Το δικαστήριο αποφάσισε πως οι συνεχείς εκκλήσεις και παροτρύνσεις του υπό κράτηση τότε Λόπες, περιείχαν «υποβόσκοντα μηνύματα» τα οποία ουσιαστικά καλούσαν τον κόσμο στη δημιουργία ταραχών και εκτρόπων.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Λόπες φυλάκιση 13 ετών, εννέα μηνών και επτά ημερώνν και διατάχθηκε η επιστροφή του στη στρατιωτική φυλακή του Ράμο Βέρντες.

Στο θέμα αναφέρθηκε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρομπέρτα Τζέικομπσον, μέσω του Twitter, γράφοντας ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για την καταδίκη του Λεοπόλντο Λόπες, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να υπερασπισθεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τον Λόπες καταδικάστηκαν και τρεις φοιτητές, ο ένας σε φυλάκιση 10 ετών και οι άλλοι δύο σε 4 χρόνια.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα