Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Έβρος – Στη “μάχη” και ο στρατός

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι παραποτάμιες περιοχές του Νομού Έβρου καθώς τα νερά του ποταμού έχουν ξεπεράσει εδώ και αρκετές μέρες το όριο του συναγερμού και έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές. Οι βροχοπτώσεις τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα έχουν ανεβάσει τη στάθημα πάνω από τα έξι μέτρα και σε πολλά σημεία και στα 7 μέτρα, ενώ τα αναχώματα είτε έχουν υποχωρήσει, είτε βρίσκονται στα όριά τους

Στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του υγρού στοιχείου εκτός από την πολιτική προστασία έχει μπει και

στρατός, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμούη για ενδέκατη μέρα, ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη ένταση.

Την εντολή για τη στρατιωτική συνδρομή στο έργο των συνεργείων των τοπικών φορέων έδωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Στο πλαίσιο αυτό ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς βρέθηκε στον Έβρο και μετείχε σε σύσκεψη στο Πύθειο, υπό τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, και τον γ.γ. πολιτικής προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, ενώ παρόντες ήταν και ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και εκπρόσωποι της ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται αυτές τις ημέρες κυρίως στις νότιες περιοχές και τον δήμο Φερών, καθώς τα νερά ακολουθούν την καθοδική πορεία προς το Δέλτα του Έβρου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, το πρόβλημα της υπερχείλισης του ποταμού είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα τα Λαγυνά και τον Πόρο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα τα πράγματα δείχνουν καλύτερα στο Ορμένιο μετά την ενίσχυση του αναχώματος το οποίο υψώθηκε ακόμα περισσότερο, ωστόσο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις σε επιφυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα