Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αιγιαλείας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε χθες το βράδυ και επίσημα ο Δήμος Αιγιάλειας λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε σε κτίρια ο σεισμός της 7ης Νοεμβρίου.

Κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, παρουσιάστηκε η εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των συνεργείων της ΥΑΣ και του ΤΑΣ που εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς εδώ και μια εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, ο έλεγχος που έγινε σε 298 μονοκατοικίες,

είχε βγάλει 79 μη κατοικήσιμες (κίτρινο) και 219 με μικρές ζημιές (πράσινο) αλλά κατοικήσιμες.

Οι αυτοψίες που έγιναν σε 1306 διαμερίσματα και πολυκατοικίες, έβγαλε μη κατοικήσιμα 143 και κατοικήσιμα 937, ενώ σε 226 χώρους δεν ήταν εφικτός ο έλεγχος καθώς παρέμεναν κλειστοί, παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν καταθέσει τηλεφωνική αίτηση.

Επιπλέον, έλεγχος έγινε και σε 282 επαγγελματικούς χώρους από τους οποίους μη κατοικήσιμοι κρίθηκαν 20 και κατοικήσιμοι 214, ενώ αυτοψία δεν έγινε σε 48 χώρους που ήταν κλειστοί.

Τέλος, αυτοψίες έγιναν και σε 38 ακόμα κτίρια άλλων κατηγοριών, εκ των οποίων 6 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππάτος, οι ζημιές δεν είναι σοβαρές καθώς αφορούν κατά κύριο λόγο στην τοιχοποιία των κτιρίων, όμως η έκτασή τους υποδηλώνει ότι η μικρή απόσταση του επίκεντρου του σεισμού από το αστικό συγκρότημα της πόλης του Αιγίου ήταν καθοριστικός παράγοντας.
Πάντως, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος θα αρχίσει από την Δευτέρα και εκεί θα καθοριστεί ο τελικός απολογισμός για τα μη κατοικήσιμα κτίρια και διαμερίσματα, ώστε να εγκριθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα