Σε κατάστασγ έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα κήρυξε την Αίγυπτο ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Αντλί Μανσούρ. Για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο νέο λουτρό αίματος στη χώρα, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μιλούν για 700 νεκρούς, καταγγέλλοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των υποστηρικτών τους.ργείο Υγείας από την άλλη, κάνει λόγο για 95 θύματα και 758 τραυματίες.

Παράλληλα, το AFP κάνει λόγο για 124 νεκρούς, ενώ ανταποκριτής

του πρακτορείου αναφέρει ότι τα περισσότερα πτώματα που αντίκρισε στους διαλυμένους καταυλισμούς έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Νεκρός εικονολήπτης του Sky News στην Αίγυπτο

Νεκρός από πυρά εν μέσω των σκηνών χάους που λαμβάνουν χώρα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα έπεσε ο εικονολήπτης του βρετανικού τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου Sky News Μικ Ντιν, ηλικίας 61 ετών, και πατέρας δύο παιδιών, βάσει ανακοίνωσης του BSkyB.

Ο άτυχος άντρας εργαζόταν για το δίκτυο Sky News επί 15 χρόνια, με έδρα αρχικά την Ουάσινγκτον και εν συνεχεία την Ιερουσαλήμ.

«Η απώλεια ενός τόσο αγαπημένου συναδέλφου προκαλεί λύπη σε όλο το Sky News. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται με τη σύζυγο και την οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Sky News, Τζον Ράιλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα