Σε «φυγή από τη ξενοφοβία» οι μετανάστες

«Φυγή από την ξενοφοβία» τιτλοφορείται άρθρο του Spiegel, το οποίο βάζει «στο μικροσκόπιο» τα ρατσιστικά κρούσματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι μετανάστες στην Ελλάδα πλέον προσπαθούν ναεγκαταλείψουν όπως-όπως τη χώρα, καθώς νιώθουν πλέον ότι απειλείται ανοιχτά η ζωή τους.

«Οι μετανάστες κάνουν ουρές στις πρεσβείες τους, προκειμένου να φτιάξουν τα χαρτιά τους για να γυρίσουν

στην πατρίδα τους. Η Ευρώπη δεν τους προσφέρει πλέον καμία προοπτική και στην Αθήνα έρχονται αντιμέτωποι με το μίσος των ακροδεξιών», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Spiegel, Πακιστανός μετανάστης δηλώνει ότι φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ από τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής. Τα κρούσματα βίας επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμούς Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς, που επισημαίνει ότι πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας.

«Η αστυνομία και οι δημόσιες υπηρεσίες επιβαρύνονται πολύ από το πρόβλημα των μεταναστών και οι εξτρεμιστές κερδίζουν. Η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7% και 21 έδρες κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Τα περί δικαίου και τάξης συνθήματα του ακροδεξιού κόμματος γίνονται αποδεκτά από πολλούς Έλληνες», αναφέρεται στο κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα