Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

Στις 15.30 ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με κεντρικό θέμα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ολοκληρώνει ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, εν όψει και του νέου γύρου ελέγχων από την τρόικα.

Το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων

οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 60 μήνες. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, ενώ θα θεσπίζεται καθεστώς συνοπτικών ελέγχων με αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί και το άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης, οι οποίοι αντιδρούν έντονα και για αυτό το λόγο συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Τέλος, θα τεθούν επί τάπητος και τα οικονομικά προβλήματα των δήμων και των περιφερειών με ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα