Σε εγρήγορση και σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση

Όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω στον αγώνα της η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη) τις κινητοποιήσεις της αντιδρώντας στην κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αναλόγως

συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και από τη ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ). Στις 20:00 οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το ΠΑΜΕ.

Στάσεις εργασίας και απεργία τις επόμενες ημέρες

Στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και την Παρασκευή, ενώ καλεί τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Όπως έχει προαναγγελθεί, το Σάββατο οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Καταλήψεις στα δημαρχεία

Από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε καταλήψεις δημαρχείων. Εκτός από το κτίριο του δήμου Αθηναίων της οδού Λιοσίων, υπό κατάληψη τελούν τα δημοτικά κτίρια Ελληνικού, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Νίκαιας ενώ πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από τα δημαρχεία στη Νέα Σμύρνη, το Αιγάλεω, τον Ταύρο, την Αγία Παρασκευή, το Ίλιον και την Αρτέμιδα.

Ανάλογα με το δήμο η αποκομιδή σκουπιδιών

Σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Επί παραδείγματι, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων από τα κεντρικά σημεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα