Σχεδόν 3.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στη Γερμανία

«Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Αυτό το λαϊκό απόφθεγμα βρίσκει απόλυτα πρακτική εφαρμογή στην περίπτωση των Ελλήνων γιατρών, οι οποίοι μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό, σε αναζήτηση μιας καλύτερης θέσης εργασίας, με περισσότερες απολαβές από ό, τι στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Γερμανία αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια», μαζί με τη Βρετανία, στις επιλογές τους, όπως άλλωστε αναφέρουν και «Τα Νέα», σύμφωνα με ρεπορτάζ των οποίων μόλις

πρόσφατα ιδρύθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλίας, όπου ζουν και εργάζονται ήδη 1.800 έλληνες γιατροί, ο πρώτος σύλλογος ελλήνων γιατρών.

Το όνομα αυτού: «Γένεσις, Ενωση Ελλήνων Ιατρών Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας». Ο εν λόγω σύλλογος όχι μόνο βοηθά τους Έλληνες γιατρούς, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν, αλλά και προσφέρει φιλανθρωπικό έργο με δωρεές σε ελληνικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2013, οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία είναι 2.847.Με τα στοιχεία όμως που διαθέτει ο νεοϊδρυθείς ιατρικός σύλλογος, τους τελευταίους μήνες έχουν καταφθάσει από την Ελλάδα στη Γερμανία ακόμη 600 έλληνες γιατροί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3.500. Περίπου δηλαδή όσους έχει η Βρετανία, η οποία αποτελεί ιστορικά τον πρώτο τόπο επιλογής ελλήνων επιστημόνων. Ενδεικτικό το γεγονός, ότι για να εξυπηρετούνται οι Έλληνες γιατροί στη Βρετανία έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 20 χρόνια 4 ιατρικοί σύλλογοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα