Σχεδόν 1 δις οι χρήστες του Facebook!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook ανέρχονται σε 901 εκατομμύρια. Είναι όμως τόσο μεγάλη η δύναμη του συγκεκριμένου ιστότοπου; H αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς μπορεί από την μία πλευρά τα στοιχεία να παρουσιάζουν αυτόν τον πρωτόγνωρο και τεράστιο αριθμό χρηστών, όμως η δύναμη του Facebook

δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται, κάτι που σημαίνει δηλαδή ότι σχεδόν το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπαίνει στο Facebook, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι ενεργοί χρήστες.

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook, αυτοί δηλαδή που μπαίνουν συχνά και χρησιμοποιούν την υπηρεσία είναι 526 εκατομμύρια, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος συγκριτικά με κάθε άλλο αντίστοιχο site, κάτι που σημαίνει ότι μόνο οι μισοί είναι ενεργοί χρήστες. Βέβαια σε σχέση με πέρυσι, οι ενεργοί χρήστες του site είναι αυξημένοι κατά 41.4%, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητα του Facebook στην κορυφή.

Επίσης, κάθε μέρα οι ενεργοί χρήστες του Facebook ανεβάζουν 300 εκατομμύρια φωτογραφίες και κάνουν 3,2 δισεκατομμύρια likes και σχόλια, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πρώτη μέρα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 125 δισεκατομμύρια φιλίες μεταξύ των χρηστών του ιστότοπου. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να φτάσει το Facebook το 1 δισεκατομμύριο χρήστες, μια στιγμή που περιμένει με ανυπομονησία και το ίδιο το Facebook και ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα