Σχέδιο της Google για διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις

Φαντάζεστε ένα Google χωρίς διαφημίσεις για όλους. Αυτό σχεδιάζει η Google, χωρίς ωστόσο να κόψει την πηγή εσόδων από τις διαφημίσεις, για αυτό και οραματίζεται ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται στις δωρεές των χρηστών.

Το νέο project της Google με το όνομα Contributor εξαφανίζει όλες τις διαφημίσεις

με την προϋπόθεση ο χρήστης να κάνει δωρεές στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται συχνά. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα πληρώνουν και δεν θα βλέπουν διαφημίσεις.

Το Contributor θα ζητάει από τους χρήστες να πληρώσουν από 1- 3 δολάρια ανά site για να μπορούν να το επισκέπτονται χωρίς να βλέπουν καθόλου διαφημίσεις. Προς το παρόν το Contributor απαλλάσσει το χρήστη μόνο από τις διαφημίσεις της Google και όχι από τις άλλες διαφημίσεις που υπάρχουν στο site. Πάντως, για την ώρα η λειτουργία είναι δοκιμαστική και η Google κάνει διάφορες δοκιμές προκειμένου να ανακαλύψει ένα νέο μοντέλο δραστηριότητας στο διαδίκτυο.

Όπως και στις άλλες υπηρεσίες της Google, ένα τμήμα των χρημάτων που συγκεντρώνει η Google πάει στην ίδια ενός ένα άλλο ποσοστό θα εισπράξει το ίδιο το site που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο της Google και η εταιρεία αναζητά νέα μοντέλα δραστηριότητας στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα