Σχέδιο απεμπλοκής, ετοιμάζει το Μαξίμου (live NET)

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία που ερμηνεύει με το δικό της τρόπο τη χθεσινή (Δευτέρα, 17/06) απόφαση της Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που τη «διαβάζουν» διαφορετικά.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αναθέσει ήδη να επεξεργαστεί ένα νέο σχέδιο για το άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς θέλει να το παρουσιάσει,

στην νέα σύσκεψη που θα έχει με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη (19/06) το απόγευμα.

Το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας.

Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων.

Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.

Πάντως το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα θολό για τη δημόσια τηλεόραση ενώ ανοικτά έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα