Σαββίδης κατά πάντων στο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ

Ποιος είδε τον Ιβάν Σαββίδη και δεν τον φοβήθηκε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς εξαπέλυσε επίθεση σε όλα τα μέλη του, λέγοντας σε έντονο ύφος: «Αποτύχατε κύριοι, όλοι σας. Δεν δουλεύει σωστά κανένας τομέας» είπε στους στους Ζήση Βρύζα, Μαρία Γκοντσάρεβα, Ηλία Γεροντίδη, Δημοκράτη Παπαδόπουλο, Παναγιώτης Ποικιλίδη, Αχιλλέας Μαυρόματη και Χρυσόστομο Γκακάτση που ήταν παρόντες, ενώ απουσίαζε ο στρατηγικός σύμβουλος Γκερμάν Τσιστιακόφ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποτυχία των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας

και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, είπε: «Κάναμε 25-26 μεταγραφές από τη μέρα που ήρθα. Πήραμε μεγάλο προπονητή, πήραμε τόσους παίκτες και πλέον κινδυνεύουμε να χάσουμε τη θέση που κατακτήσαμε με πολύ λιγότερα λεφτά πέρυσι. Πιστεύεις πως έχουμε λεφτά για πέταμα; Τι κάνατε για αυτό;».

Από τα «βέλη» του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ δεν γλίτωσε ούτε η στενή συνεργάτης του, Μαρία Γκοντσάρεβα που είναι υπεύθυνη οικονομικών αλλά και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, για τις υποθέσεις με τον Γιώργο Δώνη και με την ΕΠΟ.

Στην συνέχεια «επιτέθηκε» και στον Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είναι σε φουλ εργασία το προσωπικό σήμερα (σ.σ. Σάββατο). «Για μένα σήμερα είναι Πέμπτη. Θα έπρεπε να είναι όλοι εδώ», ανέφερε.

Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στις σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς, λέγοντας: «Οι σχέσεις μας με τους οργανωμένους δεν είναι οι καλύτερες και γι’ αυτό φταίμε εμείς» και πρόσθεσε πως στις 28 Μαΐου, μετά την γενική συνέλευση μετόχων, θα υπάρξει νέα διοίκηση. «Θα αλλάξω το σχήμα, δεν μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύετε» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα όσα συζητήθηκαν στο πεντάωρο Δ/Σ. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εξηγώντας ότι «ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί διατηρώντας τα κεκτημένα και τις ιστορικές καταβολές του» ζήτησε από τους συνεργάτες του να αφοσιωθούν 100% στο έργο που έχουν κληθεί να φέρουν σε πέρας αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος και την ιστορία του συλλόγου, σε συνδυασμό με το εχθρικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα. Και οι απαραίτητες αλλαγές και η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει από την ίδια την ΠΑΕ όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε:

1. Να προσκληθεί Γενική Συνέλευση των μετόχων, στην οποία θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της χρονιάς σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό, οικονομικό κ.λ.π).

2. Στη Γενική Συνέλευση που θα κοινοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, θα αποφασιστεί η διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου και ακολούθως η εκλογή των νέων μελών του.

3. Να ξεκαθαρίσει το οργανόγραμμα της εταιρείας ώστε οι ρόλοι, με τις αντίστοιχες απαιτήσεις, να είναι διακριτοί και ξεκάθαροι.

4. Να προβεί η ΠΑΕ μέσω του νομικού τμήματος σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του ΠΑΟΚ εναντίον όσων δυσφημούν, υποβαθμίζουν ή (και) παρεμποδίζουν με αθέμιτους τρόπους τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να συνεχιστούν τα βήματα ανάπτυξης της ομάδας σε οργανωτικά θέματα, ενώ παράλληλα υπήρξε δέσμευση να θωρακιστεί ο ΠΑΟΚ προκειμένου όχι απλώς να αντεπεξέλθει σε αυτό το αρρωστημένο περιβάλλον, αλλά να επιβάλλει τις θέσεις του».

Keywords
Τυχαία Θέματα