Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με σχετικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στην Βουλή, προωθούνται σαρωτικές αλλαγές στην δομή και την λειτουργία του δημοσίου τομέα, που αφορούν τόσο στην ίδια την «αρχιτεκτονική» του δημοσίου όσο και στον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού.

Κινητικότητα, μετατάξεις και συγχωνεύσεις οργανισμών

Η

βασική επιδίωξη του εν λόγω νομοσχεδίου είναι η δημιουργία μιας εσωτερικής αγοράς εργασίας του Δημοσίου, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους Δημοσίους υπαλλήλους να αλλάζουν θέση και αντικείμενο εργασίας όταν δημιουργούνται κενές θέσεις. Η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιείται ύστερα από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου και αφού διενεργείται σχετική αξιολόγηση ώστε να πιστοποιείται η δυνατότητα ανταπόκρισης του υπαλλήλου στις απαιτήσεις της θέσης για την οποία έχει υποβάλλει αίτηση.

Ταυτόχρονα το αμέσως επόμενο διάστημα προωθούνται συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, ενώ βγαίνουν από τον «χάρτη»,περίπου 1,040 κλάδοι του δημοσίου τομέα. Ενώ σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, το ανώτατο όριο για την ολοκλήρωση της κινητικότητας καθορίζεται στους τέσσερις μήνες, ενώ για τις μετατάξεις στους τρεις μήνες.

Ενώ οι κενές θέσεις θα αναρτούνται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα δημιουργηθεί εντός του 2017 στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αναρτούν και την υποψηφιότητα τους για την θέση που τους ενδιαφέρει. Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, επιδιώκεται και η ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων για το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, μέχρι το τέλος του 2016, καθώς εξ΄αυτών θα προκύψουν και οι ανάγκες στελέχωσης ανά τομέα, κλάδο και υπηρεσία.

Το άρθρο Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα