Σαν σήμερα 17 Ιουνίου: Υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών – «Δεν ξεχνάμε την προδοσία», λέει το Twitter

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου: Ήταν πριν από ένα χρόνο όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την ευλογία του Πάνου Καμμένου που “φώναζε” αλλά δεν παρέμεινε άπραγος, υπέγραψε στις Πρέσπες τη Συμφωνία με την οποία άνοιγε ο δρόμος προκειμένου να δοθεί στη γειτονική χώρα το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».  Οι Έλληνες διαδήλωναν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπέρ

της ελληνικότητας της Μακεδονίας, έδειχναν την οργή τους και τη διαφωνία τους με κάθε τρόπο. Ακόμα και την απόγνωση. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο λαός έδιωξε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο δίνοντας στους Ανεξάρτητες Έλληνες ποσοστό της τάξεως του 0,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στη Μακεδονία.

Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μπήκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές με σημαία τη μάχη του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αρνήθηκε τον Ιούνιο του 2018 να μπλοκάρει τη Συμφωνία , μία συμφωνία που εκ των υστέρων χαρακτήρισε προδοτική. Όταν έφτασε στη Βουλή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις Πρέσπες ο κ. Καμμένος αποφάσισε αντί να πράξει με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα να μείνει για λίγο ακόμη καιρό στην εξουσία στηρίζοντας την κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο ο Πάνος Καμμένος έβαζε ουσιαστικά και τη δική του υπογραφή στη Συμφωνία. Ένα χρόνο πριν, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ και διαμεσολαβητής για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς στις Πρέσπες έβαζαν τις υπογραφές τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν παντού πρωτοσέλιδο, όλα τα κανάλια, όλοι οι δημοσιογράφοι μιλούσαν γι’ αυτό. Η κοινωνία διχάστηκε ξανά.

Θυμηθείτε:Λίγο πριν μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία, χαιρετισμό απηύθυναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ. «Είμαστε εδώ για να πράξουμε και οι δυο το πατριωτικό μας καθήκον» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενώ από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ μιλούσε για μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η οποία μπορεί να μετατοπίσει βουνά. Στις 17 Ιουνίου του 2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπέγραφαν περιχαρείς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η επέτειος από τη συμπλήρωση ενός χρόνου, δεν πέρασε απαρατήρητη στο Twitter καθώς αρκετοί χρήστες θυμήθηκαν την υπογραφή της Συμφωνίας, κάνοντας λόγο για προδοσία.

Το έγκλημα του Τσίπρα θα μείνει χαραγμένο για αιώνες στις σάρκες της πατρίδας… Μακεδονικό: «Μπορεί να ακυρωθεί, καταγγελθεί η συμφωνία των Πρεσπών;» #syriza_telos #syriza_xeftiles https://t.co/uq3DwFBhoS

Nikos Symvoulakis (@NSymvoulakis) June 17, 2019

Καλημέρες Για μην ξεχνιόμαστε σήμερα 17 Ιουνίου συμπληρώνετε ενας χρόνος από την συμφωνία των Πρεσπών

— ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤ ΓΡΑΤΣΙΑΣ (@naxos2015) June 17, 2019

Σαν σήμερα, πέρυσι υπογράφηκε το χαβαλέ τών Πρεσπών.Από "Ελληνικής" πλευράς τά χαμόγελα κ η ικανοποίηση περισσεύουν.Το να λογοδοτήσουν (τα γελαστά παιδιά)είναι τό λιγότερο.Ο αγώνας συνεχίζεται.Η Μακεδονία είναι μόνον Ελλάδα. pic.twitter.com/wybYzq0hDR

Κωστας Καλαιτζιδης (@YYwkVb31GFBYh1u) June 17, 2019

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
Σαν σήμερα, στις 17 Ιουνίου 2018, στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών υπογράφηκε η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Αποφράς ημέρα για τη Μακεδονία μας.

— N.Χριστοδουλόπουλος (@NikosXrist) June 17, 2019

Ένας χρόνος από τη Συμφωνία των Πρεσπών: Πολλά αρνητικά, Ουδέν Θετικόν https://t.co/JSAcdAK3Rh

— Mikhail Kostarakos (@Kostarakos) June 16, 2019

Δεν ξεχνάμε.
Ακριβώς ένα χρόνο πριν: Ο Τσίπρας στις Πρέσπες παραδίδει τη Μακεδονία pic.twitter.com/TDJ5cokPuk

— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) June 17, 2019

Μογκερίνι για τον έναν χρόνο από τη Συμφωνία των Πρεσπών: Έγιναν θετικά βήματα στα Δυτικά Βαλκάνια

«Πιστεύω πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της ηγεσίας και του θάρρους, και τα θετικά βήματα που έγιναν στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε η η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ελπίζω πως τα κράτη μέλη θα θυμηθούν αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, ιδιαίτερα τις ερχόμενες ημέρες, όταν πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα