Σαμαράς: Το χρέος μας είναι η «Νέα Ελλάδα»

Κάλεσμα «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη "Νέα Ελλάδα"», που είναι και το κεντρικό σύνθημα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου.

«Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε

είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι "Νέα Ελλάδα"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κάποια στιγμή διέκοψε την ομιλία του λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας ζητώντας συγνώμη και λέγοντας πως πρέπει να καθίσει για δύο λεπτά.

Συνέχισε ωστόσο κανονικά την ομιλία του μετά από διάλλειμα 10 λεπτών.

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αγωγό TAP σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ. «Βάζουμε τη χώρα μας για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα».

Ειδικότερα για τον αγωγό TAP, επισήμανε πως «είναι η καλύτερη είδηση εδώ και 10 χρόνια», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες καλές ειδήσεις για τη χώρα μας, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αποστομώνονται οι προφήτες της καταστροφής. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας».

Τόνισε ακόμη πως «προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΣΦΑ», ενώ σε ό, τι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη ΔΕΠΑ, είπε πως «γρήγορα θα ξεπεραστεί».

«Ψηφίσαμε επενδυτικό νόμο που αποτελεί αληθινή τομή σε σχέση με όσα ίσχυαν επί πολλές δεκαετίες. Σήμερα η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μέσα σε ένα χρόνο, όσες μεταρρυθμίσεις δεν είχαν γίνει για δεκαετίες», δήλωσε και υπογράμμισε, πως «θα νιώσουμε πραγματικά δικαιωμένοι, όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία. Την ανεργία όλων. Θα νικήσουμε την ανεργία με επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «στην αναγέννηση της Ελλάδας βοήθησε και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα που χτίζουμε είναι υπόθεση όλων» προσθέτοντας ότι «ζητάμε τη στήριξη όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην ΕΡΤ είπε: «Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το μαύρο από τις οθόνες φεύγει. Αλλά όχι για να γυρίσουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανήκει σε όλο τον Ελληνικό λαό. Θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. Θα βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα Σκόπια, λέγοντας ότι «αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη, εμείς θα τους βοηθήσουμε φτάνει εκείνοι να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους».

Αναφορά έκανε και στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα που κάποτε πολέμησε όρθια και μόνη το Ναζισμό, διασύρεται σήμερα από θαυμαστές των Ναζί». «Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα, δεν θα τους αφήσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα