Σαμαράς: Η ΕΡΤ δεν κλείνει, τώρα δημιουργείται

Ως «σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης» χαρακτήρισε εκ νέου την ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής σήμερα το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση, όπως λένε κάποιοι, αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης», προσθέτοντας παράλληλα

πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Υπερτόνισε τις «πολλές προσπάθειες εξυγίανσης που έγιναν με πιο ήπιο τρόπο αλλά όλες απέτυχαν», γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, «τα προνόμια ήταν τόσο πολύ θεσμοθετημένα που ήταν πρακτικά αδύνατη η οποιαδήποτε αλλαγή».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «συντεχνία, που έχει επιβάλλει σιωπή στα μίντια», δηλώνοντας με έμφαση: «Τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που να έρθει σημαντικός ξένος στη χώρα για να στηρίξει τις προσπάθειες που να μην πέσει επάνω σε “τυχαία” απεργία της ΕΡΤ. Απεργούσαν κάθε φορά που ήταν κάτι σημαντικό και αισιόδοξο».

Όπως επεσήμανε, «τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται «στα κυκλώματα που απομυζούσαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους, αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους» είπε, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο».

«Αυτό που είδατε τις μέρες αυτές είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Εξάλλου, δεσμεύθηκε ότι «η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη δημόσια ενημέρωση, καθώς έχει ήδη κατατεθεί η σχετική πρόταση νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα