Σάλος!Μακεδονία η ΠΓΔΜ σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα-Ολάντ,photos

Νέους τριγμούς στην ήδη κλονισμένη κυβερνητική ισορροπία προκαλεί η αποκάλυψη – φωτιά σχετικά με την κοινή δήλωση Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ μετά τις επαφές που είχαν στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εκεί αναφέρεται το όνομα «Μακεδονία» αντί για Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Τα Σκόπια αναγράφονται ως Μακεδονία, χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο, στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στη γαλλική πρωτεύουσα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός .

Το επίμαχο σημείο για τη «Μακεδονία»

Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντηση του Γάλλου ηγέτη με τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχει κοινή φωτογραφία των δύο και μπορεί κανείς να διαβάσει:

Nous eviterons que la Grece soit obligee- comme c’est le cas aujourd’hui – de retenir frontiere entre la Macedoine et la Grece et dans des conditions…

Όλα δείχνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όσυμφώνησε σε ένα κείμενο όπου η ΠΓΔΜ αναγράφεται ως Μακεδονία, χωρίς αστερίσκους ή οτιδήποτε άλλο!

Στην καλύτερη περίπτωση η ευθύνη βαρύνει αυτούς που τον συνόδευαν στη συνάντηση. Δεν υπάρχουν σύμβουλοι στο Μέγαρο Μαξίμου που να γνωρίζουν τη γαλλική γλώσσα ώστε να καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό το κείμενο για την Ελλάδα;

Διαβάστε τα έγγραφα

Keywords
Τυχαία Θέματα