Σάλος για το βίντεο από κορυφαία ξενοδοχεία – Πώς καθαρίζει το προσωπικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοκ και αηδία προκαλεί το βίντεο

Τη διενέργεια έρευνας διέταξε το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε μια σειρά τοπ ξενοδοχείων, μετά την ανάρτηση βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί μυστικά.

Το προσωπικό καθαριότητας σε πολυτελή δωμάτια διεθνών αλυσίδων χρησιμοποιεί το ίδιο πανί για να καθαρίζει τις τουαλέτες, τα φλιτζάνια και τις λεκάνες.

Οι υπάλληλοι «πιάστηκαν» μέσω κάμερας εγκατεστημένης σε δωμάτια, να καθαρίζουν φλιτζάνια, νιπτήρες και καθρέπτες χρησιμοποιώντας βρώμικα πανιά, πετσέτες και σφουγγάρια.

Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα ξενοδοχεία ανήκουν σε μεγάλες διεθνείς αλυσίδες.

Ανάμεσά τους τα Conrad Beijing της διεθνούς αλυσίδας Hilton Worldwide Holdings Inc.

Ορισμένα ζήτησαν συγνώμη

Η δημοτική επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Πεκίνου κάλεσε τους διευθυντές τεσσάρων εμπλεκόμενων ξενοδοχείων για εξηγήσεις. Οι υγειονομικές αρχές της πρωτεύουσας άρχισαν να συλλέγουν δείγματα από τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείων για να ελεγχθούν και δεσμεύτηκαν τα πορίσματα των ελέγχων να δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Παρόμοιες έρευνες διεξάγονται στη Φουτζόου και στη Γκουιγιάνγκ, πρωτεύουσες των επαρχιών Φουτζιάν και Γκουιτζόου αντίστοιχα.

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει αυστηρά συμπεριφορές που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών.

Το βίντεο ανάρτησε προχθές, Τετάρτη, ο Χουαζόνγκ, μια διασημότητα του Διαδικτύου με 322.000 ακόλουθους στο Weibo, το κινεζικό Twitter.

Ο Χουαζόνγκ είπε ότι μαγνητοσκόπησε το βίντεο κατά τη διάρκεια παραμονής του σε πολυτελή ξενοδοχεία πρόσφατα.

Το βίντεο πυροδότησε και αντιπαράθεση στο Διαδίκτυο, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν αμείβεται αρκετά για να εργάζεται.

Το άρθρο Σάλος για το βίντεο από κορυφαία ξενοδοχεία – Πώς καθαρίζει το προσωπικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα