Σάλος για τις δηλώσεις Πολάκη – «Το μόνο που νοιάζει τους Συριζαίους είναι να μην χάσουν την καρέκλα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δριμεία κριτική ασκούν κόμματα και πολιτικοί κατά των προκλητικών δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για το ζήτημα της γρίπης. Συγκεκριμένα, του καταλογίζουν ότι, μεταξύ άλλων, απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή για χάρη πολιτικών τακτικισμών.

Την αντίδραση κομμάτων και πολιτικών προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη σχετικά με τους νεκρούς της φετινής γρίπης.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή του συνέντευξη στο Kontra Channel, και μιλώντας για τα 38 επιβεβαιωμένα θύματα της εποχικής γρίπης, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «δεν έγινε και καμιά καταστροφή».

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Ποτάμι: Δεν μπορεί ο θάνατος να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης

Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του.

«Δεν έγινε και καμιά καταστροφή», είπε για τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή.

Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια.

Νέα Δημοκρατία: Ο Πολάκης είναι ο καθρέφτης του Τσίπρα

«Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η μόνη καταστροφή γι αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

Πατούλης: Αντί για την πρόληψη προάγουν τις ύβρεις

Τη δική του απάντηση στο «να μην τρελαθούμε» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τη γρίπη έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, και βεβαίως σχετίζεται με την δημόσια υγεία και την ελπίδα να βρει ο ασθενής τη θεραπεία του, να αναφέρεται με έναν τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές. Και η κάθε ζωή έχει τη μεγάλη της αξία.

Και προφανώς αντί να προάγουν την πρόληψη και να αναβαθμίζουν τη δημόσια υγεία προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση.

Είμαστε απέναντι» είναι η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στον αναπληρωτή υφυπουργό Υγείας, κ. Πολάκη.

Τη δήλωση του κ. Πολάκη σχολίασε νωρίτερα σήμερα και η Φώφη Γεννηματά σε επίσκεψή της στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Το άρθρο Σάλος για τις δηλώσεις Πολάκη – «Το μόνο που νοιάζει τους Συριζαίους είναι να μην χάσουν την καρέκλα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα