Σααρμπρίκεν – Μπάγερν: Βαριά ήττα για τους Βαυαρούς

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Στην χθεσινή (1/11) αναμέτρηση για το κύπελο της Γερμανίας στην πρόκριση για τους 16, η Μπάγερν Μονάχου ηττήθηκε με 2-1 κόντρα στην Σααρμπρίκεν, ομάδα της 3ης κατηγορίας της Γερμανίας.

Η Σααρμπρίκεν ήταν παρούσα στην πρώτη σεζόν της Bundesliga, τη μοναδική από την οποία απουσίασε η Μπάγερν κι έτσι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να συναντηθούν στο πρωτάθλημα. Μόνο τέσσερις σεζόν βρέθηκαν ταυτόχρονα ξανά στα

“μεγάλα σαλόνια”. Κι όμως, στο DFB-Pokal μπορούσαν να συναντηθούν περισσότερες φορές και το 2023 το ραντεβού τους έμεινε για πάντα χαραγμένο στην ιστορία, αφού η ομάδα της 3ης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος απέκλεισε με (2-1) την κορυφαία ομάδα της χώρας μόλις στον 2ο γύρο.

Ο αγώνας…

Η Μπάγερν του Τόμας Τούχελ, μετά την νίκη κόντρα της Ντάρμσταντ με 8-0 στο πρωτάθλημα, έβλεπε το παιχνίδι με την Σααρμπρίκεν ευκολάκι. Αναλυτικά, το χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με ένα σχετικά γρήγορο γκολ του Μίλερ στο 16ο λεπτό. Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1) σκοράραν με τον Ζόντχαϊμερ να κάνει το 1-1 και πηγαίνει στα αποδυτήρια με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα με 13 ευκαιρίες για γκολ στο σύνολο, με τις 8 να είναι στην εστία. Ο Τούχελ στο 60ο λεπτό έκανε τρεις απανωτές αλλαγές διότι έβλεπε την ομάδα να μην βρίσκει δίχτυα. Αντίθετα, η Σααρμπρίκεν με πέντε αλλαγές που έκανε, δυσκόλεψε την Μπάγερν με αποτέλεσμα στο 90+6 με ένα δυνατό σουτ που έκανε στον Νόιερ, να βρίσκει τέρμα με τον Γκάους να κάνει το 2-1 και να περνάει στην επόμενη φάση.

BIG SHOCK !!!!

GoaL! | FC Saarbrücken 2-1 FC Bayern München | Marcel Gauspic.twitter.com/UMvdTBRABu

— FootColic (@FootColic) November 1, 2023


Η αντίδραση της Μπάγερν στο τέλος του αγώνα

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι μόνοι που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο ήταν οι Μίλερ, Κίμιχ, Σανέ, Τελ και Σαρ όπου πήγαν προς το μέρος των οπαδών των Βαυαρών, με τους υπόλοιπους παίκτες να φεύγουν γρήγορα για τα αποδυτήρια. Αυτή η κίνηση δεν άρεσε καθόλου στον αρχηγό Μίλερ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας, λέγοντας μέσω social media:

“Μία βαριά ήττα για εμάς σήμερα. Είναι δύσκολο να το καταπιείς και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου τώρα. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους οπαδούς μας για την συμπεριφορά της ομάδας μετά το παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να σας δείξουμε σεβασμό. Ίσως το Klassiker να είναι το κατάλληλο ματς για να επανορθώσουμε”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thomas Müller (@esmuellert)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σααρμπρίκεν – Μπάγερν, Βαριά, Βαυαρούς,saarbriken – bagern, varia, vavarous