Σ. Κεδίκογλου: «Καλό θα ήταν να βρεθεί λύση στο ζήτημα του χρέους»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου, οι επαφές του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είναι συνεχείς με σκοπό να δοθεί τελική λύση στο ελληνικό ζήτημα στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.

«Ο υπουργός Οικονομικών, για παράδειγμα, είχε χθες επαφές με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας, μεταξύ άλλων», είπε

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κος Κεδίκογλου σχολίασε ότι το κλίμα προς την Ελλάδα έχει αλλάξει, ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση της Γερμανίας είπε: «Δεν είναι η Γερμανία, μην το επικεντρώνουμε εκεί. Γιατί θέλω να σας επισημάνω, για παράδειγμα, την τοποθέτηση του κου 'Ασμουσεν, χθες, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει στενές σχέσεις με τον κο Σόιμπλε. Διαμορφώνεται ένα σκηνικό με πολύ μεγάλη προσπάθεια, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί, σε αυτή την κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ισότιμα στο τραπέζι με τους εταίρους της και να ζητήσει να κάνουν και εκείνοι αυτό που πρέπει».

Σε ότι αφορά τη δόση τόνισε πως «η δόση δεν τεμαχίζεται. Θα είναι όλη μαζί. Εξετάζεται και εκταμίευση και των άλλων δυο δόσεων που προβλέπονταν για το 2012». Ο κος Κεδίκογλου κατέληξε: «Στο τραπέζι βρίσκεται και το ζήτημα του χρέους και καλό θα ήταν, να βρεθεί μια λύση και σε αυτό. Θα ήταν ίσως η ιδανικότερη κατάληξη, μαζί με την εκταμίευση να υπάρξει και μια απόφαση για το χρέος».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα