Σ. Κεδίκογλου: «Δύσκολη χρονιά και το 2013»

Ως την πιο δύσκολη χρόνια για την Ελλάδα περιέγραψε το 2013 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας όμως ότι «ήδη υπάρχουν θετικά δείγματα για την ανάκαμψη, καθώς υπάρχουν περισσότερες προσλήψεις από ό,τι απολύσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

Μετά και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «ο κ. Σαμαράς

είπε ότι πηγαίνουμε καλύτερα, έχουμε τα πρώτα δείγματα και ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι θεωρεί «σημείο καμπής για την οικονομία το καλοκαίρι» και σύμφωνα με το ίδιο «η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με συνολικά 1 δισ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το ΕΣΠΑ που θα αρχίσει να τρέχει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και οι αποκρατικοποιήσεις που μπαίνουν στην τελική τους ευθεία θα ενισχύσουν την οικονομία».

Ερωτηθείς για το «φλέγον» θέμα της ανεργίας, με την οποία είναι αντιμέτωποι αρκετοί πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δίνουμε μάχη στο εσωτερικό και εξωτερικό, πρώτος μεγάλος εχθρός είναι η ανεργία».

Αναφερόμενος στο δημόσιο, τόνισε ότι όσες υποχρεωτικές απομακρύνσεις υπάρχουν, τόσες ισάριθμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν, ενώ θα ισχύσει η αναλογία απομάκρυνσης – πρόσληψης 1 προς 1. «Ο νέος υπάλληλος θα πάει σε υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη. Εκεί χρειαζόμαστε την ποιοτική αναβάθμιση, νέους ανθρώπους στη θέση ακατάλληλων, ανθρώπους με ποιοτικά προσόντα» διευκρίνισε, ενώ τόνισε ότι ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2016 επιτυγχάνεται και με το παραπάνω βάσει των συνταξιοδοτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα