Ρυθμίσεις δανείων τελευταία στιγμή, για να μην βγει στο «σφυρί» το ακίνητο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τελευταία στιγμή τρέχουν οι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, κάτι που δείχνει πως πράγματι κάποιοι μπορούν, αλλά δεν πληρώνουν.

Tα στοιχεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου για τους πλειστηριασμούς που έγιναν την Τετάρτη, πρώτη ημέρα πανελλαδικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των κακοπληρωτών.

Από τους 261 που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν οι 50 πλειστηριασμοί ανεστάλησαν κατόπιν συνεννόησης των οφειλετών και του επισπεύδοντα και μόλις 76

ολοκληρώθηκαν, καθώς οι υπόλοιποι κρίθηκαν άγονοι.

Το θέμα των στρατηγικών κακοπληρωτών έχει τεθεί σε όλους τους τόνους από την πλευρά των τραπεζών ενώ το ίδιο θέμα επεσήμανε και η πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί.

«Μόλις οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τεθούν σε κανονική λειτουργία, αναμένεται ότι οι οφειλέτες σε αθέτηση θα έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες και, ας ελπίσουμε, ότι θα συμφωνήσουν σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις.

Έχω συγκεκριμένα στο νου μου τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» – άτομα ή εταιρείες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά τηρούν στάση αναμονής ευελπιστώντας ότι στο τέλος θα μπορέσουν να αποφύγουν την αποπληρωμή τουλάχιστον μέρους του δανείου τους.

Γενικότερα, το νέο σύστημα θα συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας όσον αφορά την εξυπηρέτηση και την αποπληρωμή δανείων. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι χρονοβόρα, αλλά είναι μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία», είπε η κ. Νουί μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 333 για την επόμενη εβδομάδα πλειστηριασμοί ακινήτων ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα συνολικά 2.462 πλειστηριασμοί.

Το άρθρο Ρυθμίσεις δανείων τελευταία στιγμή, για να μην βγει στο «σφυρί» το ακίνητο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα