Ρούπερτ Μέρντοχ: Ένα εκατομμύριο δολάρια στους πληγέντες της «Σάντι»

Ένα εκατομμύριο δολάρια για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι, δήλωσε ότι θα προσφέρει ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, απευθύνοντας έκκληση και σε άλλους επιχειρηματίες να πράξουν ανάλογα.

News Corp έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο», έγραψε ο Μέρντοχ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τους

πληγέντες προσφέρθηκε να βοηθήσει και ο αρχηγός ισλαμιστικής οργάνωσης στο Πακιστάν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Η Ουάσινγκτον ωστόσο αρνήθηκε την εν λόγω προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ τόνισε «τον σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας».

Ο κυκλώνας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην γεωργική παραγωγή κατά το πέρασμά του από την Κούβα, σύμφωνα έκθεση τεχνικών του ΟΗΕ.

"Οι επιπτώσεις στον τομέα της γεωργίας θα είναι σημαντικές στη χώρα, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Κούβα όπου καταστράφηκαν περίπου 100.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης», κυρίως με ζαχαροκάλαμο, μπανάνες και λαχανικών, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για τον καταστροφικότερο κυκλώνα  για τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια, κατά τον οποίο καταστράφηκαν 17.221 σπίτια και άλλες 188.179 υπέστησαν ζημιές.

Ο πρίγκιπας της Νορβηγίας κάλεσε τους διεθνείς εταίρους και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη να βοηθήσουν την Αϊτή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κυκλώνα.

"Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τρομακτικό. Πολλές οικογένειες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα. Ελπίζω οι εταίροι της Αϊτής και ο ΟΗΕ να βοηθήσουν τη χώρα», τόνισε ο 39χρονος πρίγκιπας που είναι πρέσβης καλής θέλησης του Προγράμματος για την Ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα