Ρουμανία: Μια γέφυρα φτιαγμένη από… πλαστικά μπουκάλια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό», ήταν το σύνθημα της η περιβαλλοντικής οργάνωσης EcoStuff Romania, που κατάφερε να αξιοποιήσει 104.502 πλαστικά μπουκάλια σε αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα, στην πόλη Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία.

«Θέλουμε να αναγνωριστούμε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γέφυρα που δημιουργήθηκε ποτέ από πλαστικά μπουκάλια» είπε ένας από τους κατασκευαστές.

Περισσότεροι από 500

εθελοντές εργάστηκαν επί 2 εβδομάδες για να στήσουν την προσωρινή γέφυρα, συλλέγοντας πλαστικά μπουκάλια και συνδέοντας τα με σύρμα.

Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν, αλλά γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνια και ασυνόδευτα παιδιά δεν επιτρέπονται.

Η γέφυρα έχει σκάλες, κιγκλιδώματα, φωτίζεται τη νύχτα και τις επόμενες δύο εβδομάδες στην περιοχή θα διοργανωθούν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, κυρίως πλαστικά απόβλητα, καταλήγουν στους ωκεανούς και τις θάλασσες του κόσμου κάθε χρόνο, με μοιραίες συνέπειες για πολλά θαλάσσια είδη.

Το άρθρο Ρουμανία: Μια γέφυρα φτιαγμένη από… πλαστικά μπουκάλια εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα